Faszerowane mielone

0 (0 ocen)

Znudziły Wam się tradycyjne sznycle? Dziś moja propozycja to faszerowane trzema kolorami.

Składniki:

  • Kotlety
    500 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 czerstwa bułka
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
    sól i pieprz do smaku

    Farsz
    1 duża marchewka
    2 łyżki masła
    20 dag sera żółtego
    natka zielonej pietruszki

    dodatkowo
    olej do smażenia
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Faszerowane mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie.
  • 2. Bułkę moczymy w mleku.
  • 3. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę. Wyrabiamy wszystko dokładnie.
  • 4. Marchewkę ścieramy na tarce i dusimy na maśle, ser kroimy w drobną kosteczkę, natkę siekamy.
  • 5. Z mięsa formujemy płaskie placki, układamy na nich marchewkę, natkę i ser. Zlepiamy w kulkę, obtaczamy w bułce tartej i formujemy kotleta. smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować