Faszerowane kiełbaski

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiełbaski faszerowane pieczarkami i warzywami, zapieczone w piekarniku lub na grillu.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kiełbasa - 4 sztuki
    Farsz:
    Cebula - 1 sztuka
    Pieczarki - 3 sztuki
    Ogórek kiszony - 2 sztuki
    Papryka marynowana - 2 plastry
    Olej - 1 łyżka
    Przyprawy:
    pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka
    Ser do zapieczenia (u mnie oscypek) - 4 cienkie plastry
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane kiełbaski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane kiełbaski 1. Pieczarki i warzywa kroimy drobno, doprawiamy pieprzem zwykłym, ziołowym i papryką. Smażymy na oleju, aż cebula zmięknie.

    Kiełbasy nacinamy na całej długości. Nadziewamy farszem.

    Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach z termoobiegiem 25 minut. Dokładamy ser i zapiekamy jeszcze 5 minut.

    Danie można wykonać na grillu. Nadziane kiełbaski grillujemy, aż będą rumiane i chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować