Kiełbaski w cieście francuskim

4.5 (181 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienite na przekąskę, niespodziewaną domówkę czy piknik.Są niesamowicie proste w wykonaniu a smakują każdemu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbaski: 500 gramów
    - ciasto francuskie mrożone w arkuszach: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Kiełbaski w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozkładamy ciasto francuskie i tniemy je na mniejsze części
  • 2. Na każdy kawałek kładziemy ulubioną kiełbaskę i zawijamy ją ciastem dosyć ściśle.
  • 3. Zawinięte w ciasto francuskie kiełbaski tniemy na mniejsze porcje odpowiadające upodobaniom
  • Pokrojone kiełbaski w cieście francuskim 4. Pokrojone kiełbaski w cieście kładziemy na blachę
  • gotowe do pieczenia kiełbaski w cieście francuskim 5. Wierzch kiełbasek w cieście smarujemy jajkiem z mlekiem.
  • Gotowe kiełbaski w cieście francuskim 6. Blachę z kiełbaskami wstawiamy do piekarnika na ok 15 min (na oko można zobaczyć dokładny czas) w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować