Zwykle fasolkę przygotowuję tradycyjnie z bułką tartą. Tym razem postanowiłam nadać jej charakteru posypką z krakersów z moim ulubionym sezamem oraz nutką czosnkową i białym pieprzem.
Składniki:
400 g fasolki szparagowej
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
4 łyżki pokruszonych krakersów sezamowych
sól do smaku
pieprz biały mielony do smaku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Fasolka szparagowa w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z fasolki usunąć końce. Warzywo ugotować do miękkości (ok. 10 min) w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przełożyć na talerz i zabezpieczyć przed wystygnięciem.
W garnku rozpuścić masło, dodać obrany i posiekany czosnek i chwilę podgrzewać. Wsypać krakersy - zrumienić. Następnie wsypać sól i pieprz do smaku i "okrasą" polać ugotowaną fasolkę. Całość posypać natką pietruszki.
Komentarze