Fasolka szparagowa w krakersach

0 (0 ocen)

Zwykle fasolkę przygotowuję tradycyjnie z bułką tartą. Tym razem postanowiłam nadać jej charakteru posypką z krakersów z moim ulubionym sezamem oraz nutką czosnkową i białym pieprzem.

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
    2 łyżki masła
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki pokruszonych krakersów sezamowych
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Fasolka szparagowa w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa w krakersach 1. Z fasolki usunąć końce. Warzywo ugotować do miękkości (ok. 10 min) w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przełożyć na talerz i zabezpieczyć przed wystygnięciem.
    W garnku rozpuścić masło, dodać obrany i posiekany czosnek i chwilę podgrzewać. Wsypać krakersy - zrumienić. Następnie wsypać sól i pieprz do smaku i "okrasą" polać ugotowaną fasolkę. Całość posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować