Fasolka po bretońsku z kuskus

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne, pożywne i aromatyczne danie.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasola biała 500 g,
    kiełbasa 500 g,
    cebula 2 szt,
    marchewka 2 szt,
    kuskus 5 łyżek,
    koncentrat pomidorowy 2 -3 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
    majeranek,
    papryka słodka mielona,
    chili pieprz cayenne,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fasolka po bretońsku z kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę dzień wcześniej zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnego dnia odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Cebulę obrać i posiekać, kiełbasę pokroić w półplasterki, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać kiełbasę i marchewkę i razem smażyć, a na koniec całość przełożyć do garnka z fasolą. Dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką, chili. Na koniec dodać kuskus i przykryć aby kuskus zmiękło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować