Fasolka po bretońsku na wędzonce

3 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Cześć jakie macie dziś plany obiadowe ? ja na szybko przygotowałam fasolkę po bretońsku która jest gotowa w niecałe trzydzieści minut. Jeżeli chcecie skorzystać zapraszam na mojego bloga

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki przegotowanej wody,
    2 łyżki suszonej włoszczyzny,
    0,5 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    2 kości wędzone duże,
    2 puszki fasoli białej,
    2 puszki fasoli czerwonej,
    6 pętek kiełbasy śląskiej,
    3 łyżki majeranku,
    1 łyżeczka cukru,
    1 ząbek czosnku,
    1,5 słoiczka przecieru pomidorowego,
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku na wędzonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Do garnka wlać wodę dodać suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną oraz oczyszczone z kości mięso wędzone. całość pogotować 15 minut na wolnym ogniu
  • fasolka 2. Po wyznaczonym czasie gotowania dodać fasole obie, zagotować a następnie dodać podsmażoną kiełbasę i także chwile pogotować
  • fasolka 3. Po zagotowaniu wsypać majeranek, zamieszać i dodać koncentraty oraz cukier lekko całość zagotować. Zdjąć z ognia i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędzonka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować