Fasolka po bretońsku

4.5 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mocno pomidorowa , gęsta fasolka po bretońsku z kiełbaską i boczkiem

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg fasoli Jaś ( namoczona a w wodzie kilka godzin wcześniej.)
    2 pętka kiełbasy wędzonej
    30 g boczku wędzonego
    2 duże koncentraty pomidorowe ( u mnie z cebulką)
    2 pomidory
    1 i pól l. wody
    Sól, pieprz, ostra papryka , przyprawa do fasolki po bretońsku
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Fasolka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka po bretońsku 1. Namoczoną fasolkę odsączamy, gotujemy w ok.50 min.
    Kiełbasę oraz boczek kroimy w kostkę, podsmażamy.-dodajemy do fasolki wraz z pokrojonymi w kostkę pomidorami , koncentratem i liśćmi laurowymi.
    Wszystko dusimy ok. 20 min, w miedzy czasie doprawiamy do smaku.
    ( ja lubię gdy fasolka jest lekko pikantna więc nie żałuję ostrej papryki)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować