REKLAMA
Do fasolki nie trzeba mnie długo namawiać :)
(średnia 5 z 145 głosów)
Porady
1/ Do tego dania można wykorzystać resztki wędlin, które nam zalegają w lodówce. 2/ Pomidorów i koncentratu można dać mniej lub więcej, zależy czy lubimy bardziej czy mniej pomidorowe dania.
Danie to bardzo często gościna moim stole, ale to zdecydowanie najlepsza wersja jaką udało mi się zrobić. I nawet wiem dlaczego, zawsze używałam fasolki średniej bądź drobnej, tym razem jest Jaś-najpyszniejsza. Zawsze robię na raz dużą ilość, jemy fasolkę przez dwa dni, a resztę pasteryzuję w litrowych słoikach na tzw. "czarną godzinę".
Smaczne i pożywne danie obiadowe w tradycyjnej wersji z mnóstwem przypraw. Robię je specjalnie dla męża :)
Fasolka po bretońsku kojarzy mi się ze smakami dzieciństwa. Uwielbiam smak polskiej fasoli Jaś skąpanej w mocno pomidorowym i aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem lekkiej kiełbasy. Mój przepis na fasolkę zawiera wyraźną nutkę pikanterii, a także czosnku, ziół i owoców jałowca :)
Jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej.Fasola, pomidory, kiełbasa albo wędzony boczek i danie gotowe.Temu nieskomplikowanemu i jednogarnkowemu daniu smak nadają przyprawy.Każda z Was doprawia ją zapewne po swojemu.Podstawą jest czosnek, majeranek, tymianek i kminek.
Proste, smaczne danie dla całej rodziny
Gdy najdzie mnie ochota na fasolkę po bretońsku to lubie ją przygotować z gotowej fasoli z puszki ponieważ jest drobna i zajmuje to mniej czasu niż użycie tradycyjnej fasoli.
Komentarze