Fasola po włosku

  • wyświetlono: 1357 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Przepis na to łatwe i szybkie do zrobienia danie dostałam od koleżanki. Rodzinie zasmakowało. Podaję je z ryżem, ale świetnie też smakuje z pieczywem.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Anna Kalisiak, Skierniewice
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 30min

Składniki

puszka czerwone fasoli
puszka ananasa w kostkach
mały koncentrat pomidorowy
20 dag cienkiej kiełbasy
2 cebule
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Fasola po włosku

  • Fasola po włosku1. Ananasa i fasolę osączamy, syrop z ananasa zachowujemy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Wsypujemy kiełbasę i podsmażamy.
  • 2. Do kiełbasy wlewamy syrop z ananasa. Dusimy ok. 5 minut. Dodajemy fasolę i ananasy. Dusimy jeszcze 7 minut, mieszając.
  • 3. Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
PP_05-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilananasczerwona fasolacienka kiełbasa

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa po bretońsku

Dodane przez: Cukiereczek

Fasolka szparagowa po bretońsku

Dostałam od teściów mnóstwo fasolki...

image-0878pbl

Dodane przez: monika016

Burger po włosku

Burgery to wdzięczny temat: dzięki...

Kurczak po włosku

Dodane przez: RedakcjaPP

Kurczak po włosku

Gościliśmy u Moniki i Marcina Ferenców,...

Pierś z kurczaka po włosku

Dodane przez: agula444

Pierś z kurczaka po włosku

Szybki, a zarazem wyszukany obiad,...

młode ziemniaki po włosku

Dodane przez: Użytkownik nieaktywny

Młode ziemniaki po włosku

Smaczne, sycące i szybkie danie...

przekładaniec drobiowy po włosku

Dodane przez: agarybak76

Drobiowy przekładaniec po włosku

Ciekawa propozycja podania fileta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE