PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Fasola po włoskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/20/843b01b4b135dfc356144d0cd26f0376804355f1.jpeg17151345http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/fasola-po-wlosku-3
puszka czerwone fasoli
puszka ananasa w kostkach
mały koncentrat pomidorowy
20 dag cienkiej kiełbasy
2 cebule
sól, pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Fasola po włosku
1.
Ananasa i fasolę osączamy, syrop z ananasa zachowujemy. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Wsypujemy kiełbasę i podsmażamy.
2.
Do kiełbasy wlewamy syrop z ananasa. Dusimy ok. 5 minut. Dodajemy fasolę i ananasy. Dusimy jeszcze 7 minut, mieszając.
3.
Do potrawy dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
PP_05-2011
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze