Farsze do jajek

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gotuję dla 3 osób. Chętnie przyrządzam też większe ilości, gdy na obiad mają przyjść córka i syn z rodzinami. Największą jednak przyjemność sprawia mi pieczenie. Przepis przysłała Gertruda Olejnik

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk

    - żółtka: 2 sztuki
    - rokpol (plaster): 3 dekagramy
    - szczypiorek (posiekany): 1 łyżeczka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

    - twaróg tłusty: 2 łyżki
    - awokado (roztarty miąższ): 2 łyżki
    - sok z cytyny: 1 łyżeczka
    - szpinak (rozmrożony): 1 łyżeczka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (doprawić do smaku): 2 szczypty

    - twaróg chudy: 2 łyżki
    - przecier pomidorowy: 1 łyżka
    - przyprawa chili: 0.25 łyżeczki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Farsze do jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy w zimnej wodzie, obieramy
    ze skorupek, przekrawamy
    na pół. Wyjmujemy żółtka
    i przekładamy do miseczki.
  • 2. Składniki poszczególnych
    farszów ucieramy na jednolite
    masy, dodając po 2 żółtka. Połówki
    białek układamy na półmisku
    i szprycą wyciskamy na
    każdą rozetkę z farszu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Przecier pomidorowy Rokpol Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować