Krokiety " 3 farsze"

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz.

Takie krokiety uwielbia moja rodzinka.Zawsze robie ich więcej z nadzieją ze uda mi się zamrozić kilka na "potem" ale zawsze zostają zjedzone :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • na naleśniki:mąka,jajka,mleko,woda
    farsze:
    -ruski:ziemniaki,usmazona cebulka,twaróg,sól,pieprz
    -szpinakowy:szpinak mrożony,serek topiony,sól,pieprz
    -miesno-kapuściany:mięso mielone,kapusta kiszona,maggi pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety " 3 farsze" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krokiety 1. w zasadzie składniki przygotowuję na oko i wykorzystuję wszysko do konca.Naleśniki smażę wg tradycyjnego przepisu-bazy.Farsz 1:ugotować ziemniaki wymieszac z cebulka,twarogiem ,przyprawić-wszystko jak do pierogów ruskich.Farsz 2 :na patelni rozgrzać szpinak z serkem-doprawić.Farsz 3:kapustę kiszoną obgotować-pokroić na drobno.Mięso mielone przesmarzyć dodać kapustę-przyprawic.Na usmażone naleśniki kłaść farsz i zwinąć w krokieta.panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Smakują wyśmienicie na ciepło i na zimno.Dobre z barszczykiem.Do ruskich krokietów można podać sos pieczarkowy i wtedy mkoże być samodzielnym daniem bezmięsnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować