Ekspresowe bułeczki z lodów z nadzieniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piec nagrzewamy do 180 stopni, a na blaszce układamy papier do pieczenia.
Lody topimy w mikrofali na opcji rozmrażanie, ok 2-3 minuty lub w garnuszki włożonym do wrzątku.
3.Wyrabiamy ciasto, powinno być zwarte. wałkujemy na grubość 1 cm, kroimy nożem na 10 kwadratów, nadziewamy je czekoladą, jeśli nie chcą się skleić smarujemy je wodą, sklejamy w rożki i wkładamy do rozgrzanego pieca. Wierzchy bułeczek obtaczamy w mące, a jeśli chcemy aby były lśniące to smarujemy je jajkiem wymieszanym z mlekiem (2-3 łyżki).
4.Wkładamy do gorącego pieca i pieczmy 15 minut, po czym od razu wyjmujemy i chłodzimy na kratce lub jemy na ciepło.
Komentarze