Dżem z dyni i antonówek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dżemy, ogólnie wszystkie są dobre, ale ten jest super. Ma piękny kolor i bogaty smak. Przyjemnie pachnie wanilią i jest dla łasuchów takich jak ja.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. obranej i oczyszczonej dyni
    1 kg. jabłek antonówek
    3 szklanki cukru
    2 cukry waniliowe
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z dyni i antonówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jabłka obieram, kroje na kawałki, dynie też kroję na kawałki, podlewam 1/2 szklanki wody i doprowadzam do zagotowania. Dodaje cukier i cukier waniliowy, mieszam i gotuje aż jabłka i dynia ładnie się rozgotuje, a część soku odparuje, a dżem stanie się gęsty. Nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować