Dżem z czerwonej porzeczki z tymiankiem

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tymianek z limonką nadają wspaniały smak. Idealnie smakuje z chlebem i filiżanką mleka .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg czerwonej porzeczki
    35 dkg cukru
    1 opakowanie żelfix 3:1
    4 gałązek tymianku
    1 limonka
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dżemy

Dżem z czerwonej porzeczki z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki opłukać oczyścić. Tymianek opłukać. Limonkę pokroić na kawałki. Żelfix wymieszać z porzeczkami , dodać gałązki tymianku, limonkę, zagotować. Dodać cukier i ponownie gotować około 4 min. Zdjąć z ognia wyjąć tymianek i limonkę. Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć . Słoiki odwrócić dnem do góry na około 5 min .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Limonka Porzeczki Tymianek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować