Dyniowe leczo z boczniakami

5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Leczo które pachnie malizną. Dynia z cukinią w duecie, do tego kolejny duet pieczarek i boczniaków. Leczo stworzone z duetów. Dodałam do niego aromatyczne kabanosy. Można dodać boczek, kiełbaskę co kto lubi i ma.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 cukinia małej

    1/3 dyni hokkaido

    15 dkg kabanosów

    2 cebule

    3 ząbki czosnku

    5 pomidorów lima

    10 dkg pieczarek

    40 dkg boczniaków

    olej

    sól, pieprz

    papryka

    bazylia świeża
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Dyniowe leczo z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieram i drobno kroję, przesmażam z czosnkiem na oleju. Pomidory sparzam i obieram, następnie kroję. Dodaję do cebuli i przesmażam. Dynię obieram i kroję w kostkę, cukinię też kroję. Dodaję do pomidorów i smażę aż warzywa będą miękkie ale nie rozpadające się. Boczniaki i pieczarki kroję i przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do leczo. Kabanosy kroję na kawałki i przesmażam chwilę. Dodaje do lecza, doprawiam solą, pieprzem, papryką. Posypuje bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Dynia Grzyby Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować