"Leczo" z boczniakami

4.51 (178 ocen)

  • 50 min

Duszone boczniaki w pomidorach, to taka propozycja na danie przypominające leczo.

  • 50 min

Składniki:

  • 300 g boczniaków
    2 średnie cebule
    2 średnie marchewki
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    4 średnie pomidory
    sól
    pieprz
    300 g dobrej podwędzanej kiełbasy
    1 łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

"leczo" z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowałem składniki :cebulę i kiełbasę pokroiłem w plasterki. Czerwoną paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroiłem w paski. Boczniaki opłukałem i pociąłem w dość grube paski. Pomidory sparzyłem, zdjąłem skórkę i pokroiłem w dość grubą kostkę. Marchewkę obrałem i pokroiłem na plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, wrzuciłem cebule , którą zeszkliłem. Dodałem paprykę i marchewkę. Dusiłem pod przykryciem do miękkości. Następnie dołożyłem pomidory i boczniaki, Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym. Ponownie dusiłem pod przykryciem. Pod koniec dodałem słodką paprykę i majeranek. Podałem z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować