Dyniowe leczo

0 (0 ocen)

  • 40 min

Leczo dyniowe to właściwie trochę taki gęsty bigosik z kiełbasą, bardzo smaczny i pożywny.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 kg dyni
    • 2 cebule
    • puszka kukurydzy
    • 2 ziemniaki
    • 1 pęto kiełbasy cienkiej, u mnie toruńska
    • sól, pieprz, papryka słodka i ostra
    • 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego
    • pęczek natki pietruszki
    • kilka łyżek oleju do smażenia
    • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Dyniowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
    • Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, chwilę podsmażyć.
    • Zalać 3 szklankami wody, dodać obrane ziemniaki i pokrojone w kostkę, przyprawy i zioła.
    • Dusić, aż ziemniaki zagęszczą gulasz, dlatego należy je pokroić jak najdrobniej.
    • Dodać dynię pokrojoną w grubszą kostkę, poddusić razem 10 minut.
    • Kiełbasę pokroić i wymieszać z gulaszem. Dusić do momentu, gdy dynia nie będzie już twarda.
    • Doprawić koncentratem, posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować