Dynia marynowana z musztardą i miodem

  • wyświetlono: 675 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowana dynia jest dość ostra. Wspaniale komponuje się z daniami z rusztu.

123
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

ok. 1 kg. oczyszczonej i obranej dyni
Zalewa:
2 szklanki wody
1/2 szklanki octu 10%
5 łyżek cukru
1/2 łyżeczki soli
2 listki laurowe
4 łyżki musztardy francuskiej
6 ziaren ziela angielskiego
Dodatkowo:
ok. 3 łyżki miodu
słoiki

Sposób przygotowania przepisu:

Dynia marynowana z musztardą i miodem

  • jk1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania. Dynię kroję w kostkę, układam w słoikach. Do każdego słoika dodaję 1 łyżkę miodu, do dużego 2 łyżki, zalewam zalewą, zakręcam. Pasteryzuję 20 minut, odwracam do góry dnem. Gdy słoiki wystygną wynoszę do spiżarki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Dyniamarynataostra.

Komentarze

Podobne przepisy

Marynowana cukinia.

Dodane przez: Świeca Urszula

Marynowana dynia

Dynię robiła moja mama, teraz robię...

Marynowana dynia na słodko - z cytrusami i żurawiną

Dodane przez: Violetka76

Marynowana dynia na słodko - z cytrusami...

Kilka słoiczków takiej dyni powinno...

Dodane przez: dori02225

Papryka marynowana z miodem

Papryke z miodem robie co roku!

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Dynia marynowana na słodko-z cynamonem

Pomimo słodkości dyni, marynata...

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana z miodem

Pyszna chrupiąca papryka w słodkiej...

Marynowana dynia

Dodane przez: karinzgr

Marynowana dynia

...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE