Dynia marynowana na słodko-z cynamonem

4.99 (150 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pomimo słodkości dyni, marynata wspaniale pasuje do dań np. z drobiu. Smaczna, umili także podwieczorek.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok. 1 kg. dyni obranej i oczyszczonej
    Zalewa:
    1 szklanka octu 6%
    4 łyżki cukru
    1/4 łyżeczki soli
    1 szklanka wody
    4 goździki
    Dodatkowo:
    ok. 3 szczypty cynamonu
    słoiki
    wrzątek do obgotowania
Wystaw ocenę:

4.99 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Dynia marynowana na słodko-z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Dynię kroję w kostkę, wrzucam na wrzątek, gotuję 4 minuty, odcedzam. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania. Do słoików wkładam dynię i po szczypcie cynamonu, zalewam zalewą. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 15 minut, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować