Dwuwarstwowy deser jaglany z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę płuczemy na sitku pod wrzątkiem, a następnie pod zimną wodą. Przekładamy ją do rondelka i zalewamy wodą. Od zagotowania liczymy około 12 minut, aż kasza będzie miękka i prawie cała woda wyparuje. Wyłączamy gaz i odstawiamy rondelek pod przykryciem. Kiedy kasza lekko przestygnie umieszczamy ją w blenderze kielichowym. Dodajemy masło orzechowe, miód lub syrop klonowy, mleko i sól. Miksujemy na bardzo gładką masę. Połowę przekładamy do miski i łączymy łyżką z kakao. Dzielimy na 4 małe słoiczki. Uzupełniamy do końca jasną masą. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin, całą noc. Orzechy zawijamy w ściereczkę i kruszymy za pomocą wałka. Deser dekorujemy świeżymi malinami i kawałkami orzechów. Smacznego!
Komentarze