Budyń jaglany z malinami

4.5 (188 ocen)

Budyń z kaszy jaglanej ma bardzo charakterystyczny smak, który wręcz uwielbiam. Do tego te maliny na wierzchu...poezja!

Składniki:

  • Składniki: (na 2 porcje)

    6 łyżek nieugotowanej kaszy jaglanej
    500 ml mleka (2 szkl)
    1-2 łyżki cukru waniliowego
    1 łyżeczka masła
    garść malin
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń jaglany z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną zmielić na mączkę (np. w młynku do kawy). Zalać ją mlekiem dodając masełko oraz cukier waniliowy. Całość zagotować, często mieszając. Od zagotowania podgrzewać jeszcze ok. 5 minut, aż budyń zgęstnieje. Jeszcze ciepły przelać do dwóch pucharków. Podawać od razu ze zmiksowanymi na mus malinami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kasza jaglana Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować