
Dodane przez: Babcia Tereska
Syte, smaczne gołąbki zawijane w kapustę włoską i czerwoną.
Gołąbki z mięsnym farszem w czerwonej i włoskiej kapuście
Porady
Mięso mielone może być wołowo- wieprzowe lub drobiowe, albo mieszane. Ja czasem dodaję mięso ugotowane z rosołu.
Mięso z ryżem możemy przesmażyć krótko, ale nie ma takiej potrzeby, bo gotowe gołąbki będziemy jeszcze dusić w sosie.
Ryż możemy zastąpić dowolną kaszą, np perłową lub pęczakiem.
Do farszu możemy dodać grzyby.
Kapusty młodej, nowej nie parzymy zbyt długo. Liście nie mogą być zbyt miękkie, ani mocno nasiąknięte wodą, bo będą się rozrywać podczas zawijania z farszem.
Danie można odgrzewać oraz zamrażać.
Dodane przez: ziutula
gołąbki z szybkowara są delikatne,...
Dodane przez: czerrrwonaporzeczka
Takie gołąbki kojarzą mi się z...
Dodane przez: beniawojt
Smaczna propozycja na świąteczny...
Dodane przez: Martyna1991
Żeberka to dość kaloryczne mięso...
Komentarze