Duszony karczek z cebulą

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Duszone plastry karczku z cebulką podane z chlebem.

  • 3 godz. 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • karczek wieprzowy 1 kg
    cebula 3 szt.
    sól
    czosnek granulowany
    pieprz ziołowy
    smalec wieprzowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Duszony karczek z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyty, osuszony karczek kroimy na plastry o grubości 3 cm, posypujemy solą, pieprzem ziołowym i czosnkiem. Przyprawy dobrze wcieramy w plastry mięsa, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron plastrów na rumiany kolor. Dodajemy pokrojone w pół plastry cebule, wcześniej osolone. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa i cebuli. Uduszone kawałki karczku podajemy na ciepło z pieczywem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Karczek pod cebulą

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karczek duszony

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karczek duszony

RedakcjaPP Uważam, że jest dużo smaczniejszy od mięsa pieczonego. 60 min

To może cię zainteresować