Karczek pod cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Musztardę wymieszaj z ketchupem. Wszystkie zioła i połamane liście laurowe wymieszaj w miseczce.
2.Mięso posmaruj musztardą z ketchupem, posyp mieszanką przypraw z obu stron, włóż do miski i odłóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc.
3.Rozgrzej patelnię i obsmaż mięso z obu stron na rumiano. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej bulionem, przykryj i wstaw do piekarnika z temp 170*C na 45 minut.
4.Cebulę obierz, pokrój w pół plastry, posyp szczyptą soli i pieprzu. Przykryj cebulą plastry karkówki ok 15 min przed końcem pieczenia.
5.Oczyszczone pieczarki usmaż na maśle, dodając gałązkę tymianku, sól i pieprz do smaku.
6.Karkówkę wykładaj na talerze razem z cebulą i pieczarkami.
Porady
Idealnym dodatkiem do tak przygotowanej karkówki, jest kiszona sałata
Komentarze