Duszone policzki wieprzowe z grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Macie ochotę na talerz kojącego gulaszu? Jeśli tak to serdecznie zapraszam:) prosty, ale jakże smaczny gulasz na bazie policzków wieprzowych i grzybów.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 kawałki policzków wieprzowych
    5 kapeluszy suszonych grzybów
    100 g boczniaków
    1 cebula
    1 łyżka mąki
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    2-3 łyżki słodkiej śmietany
    1 łyżka sosu sojowego
    Sól do smaku
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Duszone policzki wieprzowe z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby suszone zalać wodą i zostawić na około godzinę.
  • 2. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. W miseczce wymieszać mąkę z papryka i pieprzem. Wrzucić mięso i obtoczyć w mieszance.
  • 3. W rondlu rozgrzać olej i dodać mięso. Obsmażyć z każdej strony. Gdy to nastąpi dodać cebulę i smażyć całość 2-3 minuty. Następnie wlać wodę z moczenia grzybów wraz z sosem sojowym. Dusić powoli. Po około 10 minutach dodać pokrojone oba rodzaje grzybów. W razie konieczności dodać wody i dusić dalej. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia I dodać śmietankę. Wymieszać. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Suszone grzyby Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować