Macie ochotę na talerz kojącego gulaszu? Jeśli tak to serdecznie zapraszam:) prosty, ale jakże smaczny gulasz na bazie policzków wieprzowych i grzybów.
Duszone policzki wieprzowe z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby suszone zalać wodą i zostawić na około godzinę.
2.Mięso umyć, osuszyć i pokroić w średniej wielkości kostkę. W miseczce wymieszać mąkę z papryka i pieprzem. Wrzucić mięso i obtoczyć w mieszance.
3.W rondlu rozgrzać olej i dodać mięso. Obsmażyć z każdej strony. Gdy to nastąpi dodać cebulę i smażyć całość 2-3 minuty. Następnie wlać wodę z moczenia grzybów wraz z sosem sojowym. Dusić powoli. Po około 10 minutach dodać pokrojone oba rodzaje grzybów. W razie konieczności dodać wody i dusić dalej. Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia I dodać śmietankę. Wymieszać. Smacznego:)
Komentarze