Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie

4.47 (148 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Cudowne danie serwowane w restauracjach teraz i na twoim stole.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Policzki wieprzowe ze wzgledu na to, ze ne sa duze, ale pyszne, licz dwa na osobe
Wystaw ocenę:

4.47 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Policzki wieprzowe 1. Policzki oczyść z błonek. Posól, popieprz i obsmażyć na maśle z odrobina oleju na piękny brązowy kolor. Zalej bulionem i ok. 150ml czerwonego wytrawnego wina. Dodaj jarzyny: marchew, seler korzen, naciowy, pietruszka korzen, zimniaki w calosci. Duś pod przykryciem do miekkosci. Miekkie policzki i jarzyny wyciagnij i zostaw na ogniu pozostaly sos do zgestnienia. Nie dodawaj maki, ani smietany. Sos ma byc gesty i ciemnobrazowy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować