Policzki wieprzowe

4.51 (178 ocen)

  • 40 min

To danie poznałam będąc w Hiszpanii, na początku nie znałam zbyt dobrze języka i zamówiłam je przez pomyłkę, ale dobrze się stało bo było przepyszne.

  • 40 min

Składniki:

  • ok 1 kg policzków wieprzowych
    3 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    3 cebule
    2 pory
    3 marchewki większe
    3-4 szklanki wina
    sól
    pieprz
    mąka
    olej

Wystaw ocenę:

4.51 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Policzki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, warzywa kroimy na kawałki cebulę i por i marchewkę w plasterki i smażymy pod przykryciem. Policzki wieprzowe doprawiamy solą i pieprzem, maczamy w mące i smażymy na osobnej patelni z dodatkiem oleju. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy je do usmażonego mięska i zalewamy winem i dusimy razem pod przykryciem do czasu aż wino wyparuje. Smacznego

Porady

Ilość wina i ostrości zależy od gustu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować