REKLAMA

Faszerowane policzki wieprzowe

wyświetlono: 330 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z marynowanymi prawdziwkami.

opublikowany: 24.07.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 4 godz.
  • Średni

Składniki:

  • 10 policzków wieprzowych
    farsz
    marynowane prawdziwki

    Przyprawy:

    sól
    pieprz
    majeranek
    lubczyk

    Farsz:

    1 papryka czerwona słodka
    5 średnich pieczarek
    1 mała cebula
    3 suszone pomidory z oliwy
    1 łyżka sera Mozzarella wiórki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Faszerowane policzki wieprzowe. 1. Wykonanie farszu:

    Pieczarki, paprykę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę, solimy i pieprzymy. Smażymy na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju, po 5 minutach smażenia podlewamy przegotowaną wodą około 50 gram wody i dusimy pod przykryciem. Gdy pieczarki będą miękkie kilka minut smażymy bez przykrycia w celu odparowania wody. Kończymy smażenie i odstawiamy do wystudzenia. Do ostudzonego farszu dodajemy starty ser Mozzarella 1 łyżkę i mieszamy całość, doprawiamy do smaku. Farsz jest już gotowy.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 2. Przygotowanie policzków:

    Policzki myjemy, robimy w każdym kieszeń nadcinając go w środku.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 3. Gotowym farszem wypełniamy zrobione kieszenie w policzkach.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 4. Zabezpieczamy wykałaczkami kieszenie żeby farsz nam nie wyszedł podczas podpiekania.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 5. Na gorącej patelni na smalcu obsmażamy każdy policzek z obu stron na rumiany kolor, posypujemy lubczykiem i pod przykryciem dusimy około godziny przewracając co 20 minut policzki.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 6. Gdy policzki są miękkie bez przykrycia na dużym ogniu odparowujemy wodę i po odparowaniu wyjmujemy policzki na talerz.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 7. Na tłuszczu który został na patelni smażymy przyprawione półksiężyce z ziemniaków na złoty kolor z obu stron.
  • Faszerowane policzki wieprzowe. 8. Policzki podajemy z usmażonymi na złoty kolor półksiężycami z ziemniaków oraz marynowanymi prawdziwkami.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE