Boczniaki królewskie duszone w śmietanie z makaronem

4.6 (5 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Do tej pory te grzyby nie były mi znane, więc kiedy je dostałam postanowiłam wypróbować.
Podałam duszone w śmietance w towarzystwie makaronu z kurkumą.

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 350 g boczniaków królewskich
    masło do smażenia
    1 większa młoda cebula
    1 marchewka
    250 ml. śmietanki 30 %
    koperek
    sól, pieprz mielony, 1/4 łyżeczki kurkumy
    1 szklanka makaronu Riso + ziarenka smaku
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczniaki królewskie duszone w śmietanie z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby pokroić wzdłuż na cienkie plastry, zrumienić na maśle, dodać pokrojoną cebulę i marchewkę, dusić w śmietanie pod przykryciem.
    Na koniec dodać przyprawy i posiekany koperek.
    W czasie kiedy grzyby się duszą ugotować makaron na wodzie z dodatkiem " ziarenek smaku ", odcedzić i dodać trochę masła lub oleju, po to aby makaron się nie sklejał.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować