Duszona wieprzowina z warzywami i przecierem pomidorowym

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeżeli mięso, to coś dla męża, a pomidory, papryka,cebula i fasolka-to coś lubi najbardziej. Danie smaczne i szybkie w przygotowaniu, domownikom bardzo posmakowało.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. mięsa wieprzowego gulaszowego
    30 dag. fasolki szparagowej
    4 średnie pomidory
    2 cebule
    1 papryka żółta
    3-4 łyżki oleju
    1 szklanka passaty-przecieru pomidorowego
    2 szklanki ciepłej wody
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 posiekane ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 listki laurowe
    po 5 ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Duszona wieprzowina z warzywami i przecierem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona wieprzowina z warzywami i przecierem pomidorowym 1. Na rozgrzanym oleju obsmażam pokrojone w kostkę mięso, dodaję listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, przyprawę do mięs, zalewam wodą i na małym płomieniu duszę ok. godziny. Cebulę obieram, pomidorom po sparzeniu zdejmuje skórkę, paprykę pozbawiam gniazd nasiennych, fasolce odcinam końcówki. Do mięsa dodaję pokrojoną w kostkę-cebulę , paprykę, pomidory oraz pokrojoną na kawałki fasolkę, nakrywam , duszę ok. 20 minut. Całość zalewam passatą, dodaję natkę pietruszki, doprawiam solą i pieprzem, doprowadzam do zagotowania. Podaję na ciepło, posypane pokrojoną natką pietruszki.

Porady

Jeśli danie podaję na obiad to z ziemniakami lub kaszą, jeśli na śniadanie to z chrupiącym pieczywem:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Przecier pomidorowy Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować