Duszona karkówka w sosie

4.98 (171 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie proste, a takie pyszne

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry karkówki (po ok. 200 g)
    2 łyżki smalcu
    2 łyżki mąki
    1 cebula
    6 ząbków czosnku
    3 łyżki oleju rzepakowego
    600 ml bulionu wołowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszona karkówka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona karkówka w sosie 1. Plastry karkówki oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron przez około minutę.
    W rondlu, na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy posiekany czosnek, chwilę smażymy i zalewamy gorącym bulionem.
    Plastry karkówki przekładamy do rondla i dusimy pod przykryciem przez około godzinę.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować