Drożdżowe racuchy z czerwoną porzeczką

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Racuchy to danie,które możemy podać jak danie główne ,albo deser .Możemy ,mieszać i łączyć smaki .
Ja połączyłam kwaśna porzeczką ze słodkim jabłkiem i bananem .Pyszne i ciekawe połączenie .

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    2 jajka
    250 ml mleka
    100 g cukru kryształu
    1 opakowanie cukru waniliowego
    50 g masła
    szczypta soli
    40 g drożdży świeżych

    Dodatkowo:
    2 garści czerwonej porzeczki
    1 duży banan
    2 średnie jabłka
    olej i smalec do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Drożdżowe racuchy z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drożdżowe racuchy z czerwoną porzeczką 1. Z podanych składników zarobić ciasto mikserem .Drożdże rozpuścić w cukrze.
    Do gotowego ciasta dodać porzeczki ,pokrojone w plastry /pół plastry jabłka i banany
    Odstawić do wyrośnięcia.
  • Drożdżowe racuchy z czerwoną porzeczką 2. Na patelni rozgrzać olej ze smalcem.
    Łyżką kłaść ciasto . Smażyć na średnim ogniu z obu stron . Gotowe posypać cukrem pudrem.

Porady

Warto dodać banana do ciasta ,nadaje fajnej wilgotności .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować