DROBIOWY WARKOCZ Z WARZYWAMI GOTOWANYMI NA PARZE

0 (0 ocen)

Przygotowanie nie nastręcza zbyt wiele pracy, a wygląda wspaniale. A ja tak lubię ładne i kolorowe jedzenie. I co ważne danie jest naprawdę niskokaloryczne czyli po ostatnich obfitych dniach w sam raz dla nas:)

Składniki:

  • 100 g sznycla z piersi kurczaka
    1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
    1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    2 łyżki soku z cytryny
    Sól
    50 g mrożonej fasolki szparagowej
    50 g mrożonego kalafiora
    3 łyżki soku z pomarańczy
    1 łyżka pestek granatu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowy warkocz z warzywami gotowanymi na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1yyy72x 1. Mięso z kurczaka rozkroić na trzy paski. W miseczce wymieszać sól z tymiankiem oraz pieprzem cytrynowym. Dodać sok z cytryny. Wymieszać. Włożyć mięso do marynaty i odstawić na 30 min
  • image-0qjvr2c 2. ut. Po tym czasie zebrać „w garść” końce pasków i spiąć je wykałaczką. Następnie zapleść warkocz i zabezpieczyć dół wykałaczkami. Patelnię rozgrzać. Ułożyć mięso i smażyć bez tłuszczu.
  • image-1yih394 3. W między czasie warzywa ugotować na parze. Oprószyć je solą.
    Na talerzu ułożyć warzywa i polać je sokiem z pomarańczy. Na warzywach ułożyć mięso i obsypać je pestkami granatu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować