Pierś z kurczaka gotowana na parze z warzywami

4.49 (171 ocen)

Dietetyczny obiad.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1/3 cukinii
    1 marchewka
    2-3 ziemniaki
    3-4 pieczarki
    kilka różyczek kalafiora
    2,5 łyżeczki wegety
    łyżeczka ziół prowansalskich
    łyżeczka oregano
    pieprz
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka gotowana na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka 1. Piersi z kurczaka oczyścić, włożyć do miseczki, polać olejem, posypać z wierzchu 1,5 łyżeczki wegety, ziołami oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na około 1/2h.
  • warzywa 2. Marchewkę obrać pokroić w grubsze plasterki, kalafiora podzielić na różyczki, cukinię w plasterki, ziemniaki w mniejsze kawałki.
  • pierś z kurczaka 3. Piersi z kurczaka ułożyć nad cedzakiem nad parą wraz z kalafiorem, gotować pół godziny.
  • warzywa gotowane na parze 4. Na drugim cedzaku po upływie pół godz układamy warzywa, posypujemy łyżeczką wegety i gotujemy kolejne pół godziny do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować