Drobiowo-rzodkiewkowe kotlety siekane z żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

polecam siekane kotleciki drobiowe z dodatkiem startej na tarce rzodkiewki - są delikatne i aromatyczne.Dodatkowo dodana na samym końcu ubita piana z białek sprawia ze kotlety są miękkie, puszyste i lekkie!

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka,
    5 sztuk średniej wielkości rzodkiewek
    1 łyżka sera zóltego statego na tarce
    1 cebula,
    1 łyzka majonezu,
    2 łyżki mąki,
    2 jajka
    sól
    świeżo zmielony pieprz,
    natka pietruszki,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowo-rzodkiewkowe kotlety siekane z żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj, oczyść i posiekaj w bardzo drobną kostkę.
    Cebulę również drobno posiekaj, dodaj do kurczaka i dokładnie wymieszaj.
    Żółtka oddziel od białek.
    Do masy dodaj zółtka a, majonez, mąkę, ser żółty , pposiekana natkę pietruszki oraz sól i świeżo zmielony pieprz.
    Masę ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły i schłodz conajmniej 20 minut w lodówce by smaki się przegryzły.
    W tym czasie rzodkiewki opłucz i zetrzyj na tarce o wiekszych oczkach, i dodaj do masy .wymieszaj.
    Na koniec dodaj piane ubita z białek, delikatnie wszystko połacz.
    Kotleciki smaż z obu stron na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
    Podawaj z ziemniakami i ulubioną sałatka lub surówką,
    smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować