Siekane kotlety drobiowo-serowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niezawodny pomysł na pyszne i soczyste kotlety, które przypadną do gustu nawet dzieciom.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    1 jajko
    1 czerwona papryka
    1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej
    150 g sera żółtego w kawałku
    szczypiorek
    mała czerwona cebula
    sól
    pieprz
    słodka papryka
    ostra papryka


    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Roladki drobiowe

Siekane kotlety drobiowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy, pozbywamy się błon i kroimy na bardzo drobną kostkę. Umieszczamy w misce, dodajemy majonez i jogurt, obficie doprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Do mięsa dodajemy starty na dużych oczkach ser, jajko, posiekaną na drobną kostkę paprykę, cebulę, szczypiorek i skrobię (jeżeli przygotowujemy kotlety dzień wcześniej, warto zakryć miskę i wstawić na noc do lodówki, jeżeli tego samego dnia, odstawić na 20 minut) Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy po jednej łyżce, lekko rozpłaszczając. Smażymy na średnim ogniu do zarumienienia na złoto.
    Podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!

Porady

Kotlety można też upiec - 180 stopni przez około 25 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować