Siekane kotlety drobiowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy, pozbywamy się błon i kroimy na bardzo drobną kostkę. Umieszczamy w misce, dodajemy majonez i jogurt, obficie doprawiamy solą, pieprzem i paprykami. Do mięsa dodajemy starty na dużych oczkach ser, jajko, posiekaną na drobną kostkę paprykę, cebulę, szczypiorek i skrobię (jeżeli przygotowujemy kotlety dzień wcześniej, warto zakryć miskę i wstawić na noc do lodówki, jeżeli tego samego dnia, odstawić na 20 minut) Na patelni rozgrzewamy olej i wykładamy po jednej łyżce, lekko rozpłaszczając. Smażymy na średnim ogniu do zarumienienia na złoto.
Podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty. Smacznego!
Porady
Kotlety można też upiec - 180 stopni przez około 25 minut.
Komentarze