Drobiowe szaszłyki z groszkowym spaghetti

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nowa zielona odmiana sosu do spaghetti smakuje wyśmienicie. A szaszłyki w panierce z odrobiną sera są jeszcze lepsze.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SZASZŁYKI :

    50 dag fileta z kurczaka
    10 dag sera zółtego
    2 łyzki bułki tartej
    2 jaja
    2 łyżki mąki
    olej
    SOS GROSZKOWY:
    2 cebule
    5 łyżek oleju
    300 ml bulionu
    200 g śmietany 30%
    40 dag mrożonego groszku zielonego
    pieprz
    sól


    PONADTO:

    30 dag spaghetti
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Spaghetti

Drobiowe szaszłyki z groszkowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, przyprawić.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wymieszać z bułką tartą.
  • 3. Jajka rozbić, roztrzepać.
  • 4. Fileta zanurzać kolejno w mące, jajku i panierce. Nabijać na szaszłykówki.
  • 5. Smażyć na oleju na rumiano z każdej strony.
  • 6. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju.
  • 7. Zalać bulionem, dodać śmietanę - zagotować.
  • 8. Dodać groszek, zagotować. Gotować 8 min., doprawić. Połowę groszku odłożyć, z reszty zrobić puree.
  • 9. Do puree dodać pozostały groszek, wymieszać.
  • 10. Spaghetti ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić, wymieszać z sosem.
  • 11. Podawać z szaszłykami drobiowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować