Drobiowe filety z piekarnika

4 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dzisiaj będzie prosto, zwięźle i na temat. Dodajecie mięcho do marynaty dzień wcześniej, przychodzicie z pracy, włączacie piekarnik i gotowe. Do tego ziemniaki z wody, frytki, ryż, kasza czy co tam lubicie. Polecam
Arek Gie

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki przyprawy do kurczaka Prymat
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Drobiowe filety z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe filety z piekarnika 1. Filety oczyszczamy, przekładamy do miski.


    Dodajemy posiekaną cebulę, śmietanę i przyprawę (od serca możecie sypnąć dodatkowo-zależy od waszych kubków smakowych).


    Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 12 h.


    Mięso układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.


    Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C, pod koniec możecie przyrumienić włączając termoobieg.


    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować