SZASZŁYKI DROBIOWE Z PIEKARNIKA

4.5 (183 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Upieczone w piekarniku smakują jak przyrządzone na grilu.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MARYNATA ::
    - musztarda Dijon: 2 łyżki
    - miod plynny: 2 łyżki
    - sok z cyrtyny: 1 sztuka
    - oregano suszone: 1 szczypta
    - tymianek suszony lub świeży: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz czarny świeżo mielony: 1 szczypta
    - olej: 4 łyżki
    DODATKI::
    - filet drobiowy: 4 sztuki
    - szpadki drewniane do szszłyków: 4 sztuki
    - ryżu w woreczkach: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki drobiowe z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety drobiowe myjemy,tniemy w podłużne paski wtedy łatwiej jest nabić na szpadki drewniane.
  • 2. Robimy marynatę w misce mieszjąc musztardę z miodem,sokiem z cytryny oraz przyprawami.Wkładamy do niej paski drobiowe i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
  • 3. Zamarnowane paski mięsa nadziewamy na drewniane szpadki do szaszłyków zawijając je jak w harmonijkę.Układamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika i pieczemy w tem.200 stopni przez 20 min.
  • 4. Upieczone szaszłyki drobiowe podajemy z ugotowanym ryżem i dowolną surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować