Drobiowa mozaika z papryką, pietruszką i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Cudowna w smaku, wyglądzie i aromacie - idealna na kanapki - polecam w 100%.

  • 3 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg fileta z kurczaka
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka pietruszki
    2 płaskie łyżeczki soli peklowej
    1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
    2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    3 ząbki czosnku
    30 g żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Drobiowa mozaika z papryką, pietruszką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na drobne kawałki.
  • 2. Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać.
  • 3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
  • 4. Doprawić solą pieprzem, papryką.
  • 5. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 6. Na koniec dodać żelatynę i wszystko dokładnie wymieszać.
  • 7. Mięso włożyć do worka, następnie do szynkowara, a szynkowar do garnka z wodą. Na spodzie garnka z wodą umieścić ściereczkę.
  • 8. Parzyć ok 2,5 h w temperaturze ok 80 stopni. Woda nie powinna wrzeć.
  • 9. Po upływie czasu, mięso wyjąć z garnka i wraz z szynkowarem schłodzić w zimnej wodzie.
  • 10. Wystudzoną szynkę z szynkowarem włożyć do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Papryka Pietruszka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować