Mozaika drobiowa z czerwonym ryżem, szpinakiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka umyć i osuszyć.
Zmiksować w rozdrabniaczu i przełożyć do miski lub garnka.
Dodać posiekany szpinak, kukurydzę i ryż oraz sól i pieprz do smaku.
Wszystko ze sobą połączyć.
Tak powstałą masę podzielić na dwie części.
2.Tak powstałą masę podzielić na dwie części.
Każdą z nich kłaść na płacie folii spożywczej i zawinąć w baton.
Dla bezpieczeństwa jeszcze raz dokładnie batony zawinąć w drugą warstwę folii spożywczej.
W garnku zagrzać wodę do 90 stopni, włożyć batony i parzyć przez 40 minut.
Co jakiś czas kontrolować temperaturę.
3.Po upływie czasu wyjąć batony z wody, położyć na kratce i wystudzić.
Potem wyjąć je z folii i przechowywać w lodówce.
Podawać do pieczywa lub po przygotowaniu na ciepło jako mięso obiadowe na przykład z sosem śmietanowym.
Komentarze