Dorsz z buraczkami

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dorsz z buraczkami to pyszne danie na obiad.

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg buraków,
    2 duże cebule,
    mąka do zasmażki i panierowania dorsza,
    2 jajka ,
    płatki owsiane ,
    oliwa z oliwek ,
    1 łyżeczka soli,
    pieprz ,
    przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć, zalać wodą, posolić i gotować ze skórką. Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do garnka. Na patelnie wlać oliwę z oliwek i podgrzać. Dodać obraną cebulę i pokrojoną w drobną kostkę .Smażyć na złoty kolor i dodać 2 łyżki mąki pszennej. Wymieszać z cebulą i dodać do buraków zasmażkę, wymieszać i zagotować buraki mieszając by się nie przypaliły.
  • 2. Następnie dodać do smaku pieprz. Dorsza umyć i pokroić na porcje. Do miski wlać odrobinę oliwy z oliwek i przyprawę do ryb. Wymieszać oliwę z oliwek z przyprawa do ryb i obtaczać porcje dorsza .Panierować dorsza w mące potem w rozbełtanym jajku i płatkach owsianych. Opanierowanego dorsza ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku w temp.180 stopni Celsjusza 20 minut. Dorsza wyjąć z piekarnika i podawać na buraczkach. Danie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Dorsz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Dorsz zapiekany z warzywami

To może cię zainteresować