Dorsz z cukinią

4.49 (184 ocen)

  • 30 min

Pyszna, szybka i przede wszystkim dietetyczna propozycja na obiad. Rybkę przygotowaną w ten sposób można zamiast w piekarniku upiec na grillu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg filetu z dorsza
    2 duże cukinie
    2-3 ząbki czosnku
    Ok. 25 szt pomidorków koktajlowych
    Ok 4 łyżki oliwy z oliwek
    2 cytryny
    1 łyżka suszonego tymianku
    Sól, pieprze
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie kroimy w cienkie paseczki i doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oliwą, solą i pieprzem. Mieszamy.
  • 2. Każdy filet dorsza przygotowujemy osobno.
    Na folii aluminiowej układamy porcję cukinii, a na niej rybę, którą doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
  • 3. Pomidorki przekrawamy na połówki, cytrynę kroimy w plasterki. Układamy je na rybie i szczelnie zamykamy folię.
  • 4. Rybę pieczemy około 15-20 min w 200st.

Porady

W przepisie można wykorzystać dowolny rodzaj ryby. Rybę można przygotować na grillu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dorsz Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować