Domowe Chipsy

4.5 (179 ocen)

  • Łatwy

Domowe, pieczone chipsy

  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - mini kosteczka czosnek: 1 sztuka
    - papryka slodka mielona: 1 łyżka
    - sos slodki chilli: 5 łyżek
    - oliwa z oliwek: 6 łyżek
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Chipsy

Domowe chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry. Wkładamy do miski, polewamy odrobiną oliwy, 5 łyżkami Słodkiego Sosu Chilli i posypujemy solą i papryką słodką mieloną. Dokładnie mieszamy i wykładamy ziemniaki na blachę. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować