Domowe chipsy ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To idealna propozycja dla wszystkich chipsożerców oraz miłośników słonych przekąsek. Ich przygotowanie jest banalnie proste oraz bardzo ekonomiczne.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 sporych ziemniaków
    olej do głębokiego smażenia
    przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Chipsy

Domowe chipsy ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki należy umyć i pokroić w cienkie plasterki.
    (Ja to zrobiłam za pomocą obieraczki, która jest super patentem!)
    Następnie należy je kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą oraz dokładnie osuszyć.
    (Dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru skrobi.)
    Chipsy smażyć na rozgrzanym oleju do momentu, aż będą lekko rumiane.
    Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu oraz oprószyć ulubionymi przyprawami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować