Domowe chipsy ziemniaczane

4.5 (191 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie chipsy możemy bez wyrzutów sumienia robić swoim pociechom, bo tylko takie są zdrowe, nie ma w nich chemii, smażone na odpowiednim oleju i jeszcze co ważne, są tak chrupiące że wprost strzelają w zębach, kupne nawet się nie umywają :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 średnich ziemniaków (zależy od apetytu zjadacza)
    400 ml oleju rzepakowego
    do posypania sól, może być też słodka lub ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Frytki Przekąski Chipsy

Domowe chipsy ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce w cieniutkie plasterki, osuszamy dokładnie w ręczniku papierowym.
    Na rozgrzany olej wrzucamy po kilkanaście plasterków, nie możemy wszystkich na raz bo będą się gotować a nie smażyć.
    Taka 1 porcja smaży się ok 5 minut, nie możemy odchodzić od garnka, bo trzeba je mieszać i w każdej chwili mogą się spalić.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować