Domowe chipsy ziemniaczane

  • wyświetlono: 995 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Takie chipsy możemy bez wyrzutów sumienia robić swoim pociechom, bo tylko takie są zdrowe, nie ma w nich chemii, smażone na odpowiednim oleju i jeszcze co ważne, są tak chrupiące że wprost strzelają w zębach, kupne nawet się nie umywają :)

1545998009610
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

8 średnich ziemniaków (zależy od apetytu zjadacza)
400 ml oleju rzepakowego
do posypania sól, może być też słodka lub ostra papryka

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe chipsy ziemniaczane

  • 1. Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce w cieniutkie plasterki, osuszamy dokładnie w ręczniku papierowym.
    Na rozgrzany olej wrzucamy po kilkanaście plasterków, nie możemy wszystkich na raz bo będą się gotować a nie smażyć.
    Taka 1 porcja smaży się ok 5 minut, nie możemy odchodzić od garnka, bo trzeba je mieszać i w każdej chwili mogą się spalić.
    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ziemniakifrytkizdrowa kuchniaPRZYJĘCIE DLA DZIECIchipsy ziemniaczanezdrowe chipsy

Komentarze

Podobne przepisy

chipsy

Dodane przez: Kasja1986

Chipsy serowo-kukurydziane

Domowe chipsy serowo-kukurydziane...

Chipsy z jarmużu

Dodane przez: rzelkazag

Chipsy z jarmużu

Zdrowa przekąska z jarmużu.

Chipsy z żółtego sera

Dodane przez: Marzena13

Chipsy z żółtego sera

Chrupiący dodatek kanapek lub jako...

chipsy

Dodane przez: marta625

Chipsy z buraka dla niemowląt

Zdrowe chipsy, które mogą jeść...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Szybkie chipsy z tortilli i ajwaru

Kto nie lubi szybkich przekąsek,...

Krokieciki ziemniaczane

Dodane przez: Andzia Pichci

Krokieciki ziemniaczane

Krokieciki ziemniaczane mega pyszne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE