Delikatny gulasz wołowy z kluseczkami gnocchi

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Lubimy z mama robić różnego rodzaju gulasze , reszta domowników zawsze kręci nosem " a czemu nie schabowy? " Ten akurat bardzo wszystkim smakował.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 l wody
    500 g wołowiny
    2 duże cebule
    2 duże marchewki
    1 bulion wołowy
    1 duża śmietana 18%
    1/2 szklanka mąki
    sól , pieprz
    Opakowanie klusek gnocchi 500 g.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne Gulasz

Delikatny gulasz wołowy z kluseczkami gnocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz z kluseczkami :) 1. Wołowinę kroimy w kawałki obsmażamy na maśle , dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
    Wodę zagotowujemy z bulionem, przekładamy składniki z patelni oraz pokrojoną w pół plasterki marchewkę.
    Dusimy- co jakiś czas mieszając.
    5 min przed końcem odlewamy szklankę wywaru mieszamy ze śmietaną , mąką i przyprawami. Przelewamy do garnka-mieszamy.
    Kluseczki gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Porady

Jeśli chcemy by gulasz był bardziej treściwy możemy dodać paprykę , pieczarki czy ogórki konserwowe pokrojone w kawałki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować