Delikatne kluski na białym serze z miodnymi truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kluseczki robi się kilka chwil , są delikatne i bardzo smaczne . Podane z truskawkami w miodzie i kisielu tworzą znakomity posiłek dla dzieci i dorosłych.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kluski:
    250 g. mielonego białego sera
    2 jajka
    2 łyżki roztopionego masła
    3/4 szklanki mąki pszennej
    szczypta soli
    Masa truskawkowa:
    2 łyżki miodu prawdziwego
    12 truskawek
    1 łyżka kisielu truskawkowego
    3/4szklanki wody
    Dodatkowo:
    4 łyżki posiekanych orzechów
    2 łyżki płatków migdałowych
    listki mięty
    osolony wrzątek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Delikatne kluski na białym serze z miodnymi truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Delikatne kluski na biały serze z miodnymi truskawkami 1. Składniki na kluski miksuję na jednolitą masę, odstawiam na 15 minut . Miód podgrzewam , dodaję obrane z szypułek i pokrojone na cztery części truskawki , chwilę podsmażam , dodaję rozmieszany kisiel w zimnej wodzie , doprowadzam do zagotowania , odstawiam. W osolonym wrzątku maczam łyżkę i odrywam porcje ciasta , rzucam na wodę , mieszam , kluski gotuję trzy minuty od zagotowania . Kluski wyjmuję łyżką cedzakową na talerz . Porcje klusek polewam miodnymi truskawkami , posypuje orzechami i płatkami migdałowymi , dekoruje miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Płatki Truskawki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować