Kluseczki robi się kilka chwil , są delikatne i bardzo smaczne . Podane z truskawkami w miodzie i kisielu tworzą znakomity posiłek dla dzieci i dorosłych.
Delikatne kluski na białym serze z miodnymi truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na kluski miksuję na jednolitą masę, odstawiam na 15 minut . Miód podgrzewam , dodaję obrane z szypułek i pokrojone na cztery części truskawki , chwilę podsmażam , dodaję rozmieszany kisiel w zimnej wodzie , doprowadzam do zagotowania , odstawiam. W osolonym wrzątku maczam łyżkę i odrywam porcje ciasta , rzucam na wodę , mieszam , kluski gotuję trzy minuty od zagotowania . Kluski wyjmuję łyżką cedzakową na talerz . Porcje klusek polewam miodnymi truskawkami , posypuje orzechami i płatkami migdałowymi , dekoruje miętą.
Komentarze