Czerwona sałatka z buraczkami i fasolą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i ładnie prezentująca się na talerzu sałatka.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie buraki
    puszka czerwonej fasoli
    pół czerwonej cebuli
    przyprawa do sałatek
    sól i pieprz
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Czerwona sałatka z buraczkami i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć, owinąć w folię aluminiową i piec w 200 st. przez 1,5 h lub dłużej. 2. Po upieczeniu wystudzić, obrać i pokroić w pół plastry. Ułożyć na talerzach.
    3. Cebulę pokroić, ułożyć na przemian z buraczkami. Pośrodku ułożyć kopczyk z czerwonej fasoli, trochę fasoli porozkładać na brzegach talerzy..
    4. Posypać przyprawami.
    Smacznego.

Porady

Sałatkę można podać z sosem vinegret.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować