Sałatka śledziowa z czerwona fasolą

4.47 (164 ocen)

  • 30 min

Przepis na prostą, ale bardzo smaczną sałatkę śledziową z dodatkiem czerwonej fasoli, ogórka konserwowego i smażonej cebuli. Ciekawa jestem czy takie połączenie przypadnie Wam do gustu?

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych a’la Matjas
    250 g czerwonej fasoli z puszki
    300 g cebuli
    150 g ogórków konserwowych
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka soku z cytryny
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa z czerwona fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie jeśli są zbyt słone namoczyć w wodzie na około 2 godziny. Cebule pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na łyżce oleju – ostudzić.
    Śledzie, ogórki pokroić w kostkę i połączyć z czerwoną fasolą i cebulą.
    Z musztardy, soku z cytryny i 1 łyżki oliwy zrobić sos – połączyć z sałatką. Całość doprawić sola, pieprzem i posypać drobno posiekana natka pietruszki.

    Smacznego:- )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Śledzie Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować